route 2

Een uniek boek voor uw organisatie

Schrijf uw Alfabetboek samen met uw collega’s


Een uniek Alfabetboek voor uw organisatie. Interessant! Met een Alfabetboek kunt u uw organisatie inhoudelijk profileren of de benodigde verandering op gang brengen. Of u gebruikt het boek om ‘uw verhaal te vertellen’ (storytelling). Wie er meeschrijven en waarover u schrijft: de mogelijkheden zijn eindeloos. U heeft immers ‘26 letters’ tot uw beschikking. Interessant voor bedrijven, overheidsinstellingen, community's, verenigingen, clubs, brancheorganisaties, et cetera.

Meer dan een boek

Uw organisatie-Alfabetboek is meer dan een boek. Organisaties gebruiken het als middel om aan de cultuur te werken, veranderingen te ondersteunen of de WHY te concretiseren. Terwijl anderen de voorkeur geven om met een organisatie-Alfabet ‘gewoon’ mooie verhalen te bundelen van klanten, leden of vrijwilligers. Uw organisatie-Alfabetboek met 26 hoofdstukken van A tot Z is:

Een verrassend inhoudelijk visitekaartje voor uw onderneming
Een uniek middel voor teambuilding in tijden van verandering
Een verrassende manier om uw WHY te communiceren: uw WHY van A tot Z
Een mooi cadeau om weg te geven aan relaties
De kers op de slagroom als het gaat om een lustrum
Een ideale manier om mensen een podium te geven: collega’s, klanten, vrijwilligers, leden, etc.
Een mooie samenvatting van uw symposium
Etc ...

Stap met uw collega’s aan boord

en ontdek de mogelijkheden

In 8 stappen van idee naar boek

Hoe werkt het

U stapt aan boord en de reis begint. Samen met uw collega’s concentreert u zich op het schrijven van uw boek. Alfabetboeken begeleidt u op uw reis: u gaat in 8 stappen van een idee naar een uniek Alfabetboek voor uw organisatie. Wij zorgen ervoor dat u elke stap snel en soepel zet. De 8 stappen voor u op een rij.

 

Idee

U gaat aan de slag met verschillende ideeën en onderwerpen. U kijkt anders naar de inhoud, de doelgroepen, de schrijvers en mogelijke sponsoren. Tijdens de brainstormsessie(s) wordt steeds duidelijker wat u met uw boek wilt bereiken. U maakt keuzes: de eindbestemming is helder.

Team

Uw bemanning wordt samengesteld: wie gaat over welke onderwerpen schrijven en door wie worden de andere rollen ingevuld. Ook wordt duidelijk wie er vanuit De Alfabetboeken aan uw team wordt toegevoegd.

Route

Aangezien De Alfabetboeken al verschillende tochten heeft gemaakt stippelen wij de meest effectieve route voor u uit. Natuurlijk op basis van uw wensen. Inclusief routekaart, reisschema en tussenstops.

Schrijven

U gaat nu vaart maken. Iedereen weet wat de bedoeling is en de schrijvers zijn aan het werk. Vanuit De Alfabetboeken krijgen zij tips en advies. Vele pennen maken ligt werk en dus vordert het concept snel.

Redigeren

De auteurs lezen en geven feedback op elkaars hoofdstukken. Om koers te houden voeren wij vanuit Alfabetboeken de redactie: van grammatica en stijl tot en met de inhoud. Uiteraard in overleg met de auteurs.

Vormgeven

Hoe uw Alfabetboek er uit gaat zien? Dat bepaalt u zelf. U kunt uw eigen vormgever aan boord halen of u maakt gebruik van vormgevers uit ons netwerk. In elk geval zorgt De Alfabetboeken voor dat de vlag de lading dekt.

Produceren

Met de haven in zicht zorgen De Alfabetboeken voor alle hens aan dek. Afhankelijk van de oplage en omvang wordt de leveranciers drukker geselecteerd. Het gehele proces wordt door De Alfabetboeken begeleid. Uw boek wordt veilig de haven in geloodst.

Communiceren

Afhankelijk van uw wensen en doelstellingen kunt u ons inschakelen voor de communicatie en promotie rondom uw boek. Van praktisch advies tot en met het organiseren van een boeklancering of de inzet van gamification. Van het opzetten van een tijdelijke community tot promotie via ons Inspiratieplatform InVerbinding.works met een maandelijks bereik van minimaal 10.000 unieke bezoekers (2016).

Snelkooksessie

Een uur volledig anders kijken naar de mogelijkheden van een uniek Alfabetboek voor uw onderneming? Neem dan contact op voor een snelkooksessie.

Stuur een mail

snelkooksessie
home reptiel
Anders kijken

Natuurlijk schrijft u het boek samen: met uw collega’s en met onze helpende hand. Maar u kunt ook anders kijken: betrek partnerbedrijven bij uw boek, of vakbroeders uit uw branche, collega’s uit ‘aanpalende’ werkvelden of uw klanten. U heeft immers 26 letters te vergeven. Het gaat erom dat u samen iets vertelt dat de moeite waard is. Sterker nog: dat een boek waard is. Een Alfabetboek.

×

Log in