route 1 1

Schrijf uw Alfabetboek

samen met ‘vakbroeders’ en samen met ons


Voor veel ondernemers, adviseurs en andere professionals is het schrijven van een boek een sprong in het diepe. De meeste goede ideeën en initiatieven halen de eindstreep niet. Waag daarom samen eens de sprong met De Alfabetboeken. U schrijft samen met anderen uw boek: medewerkers uit uw eigen organisatie, collega’s uit dezelfde of een andere branche of personen die ‘aanpalend werken’. Het bindmiddel: passie en interesse voor een onderwerp en de wens om hier over te schrijven. De Alfabetboeken zorgt ervoor dat u elke fase in het (productie)proces soepel doorloopt. Springt u mee?

Het Bevlogenheidsalfabet

Een team van 7 auteurs uit verschillende organisaties en met verschillende invalshoeken hebben ‘iets’ met bevlogenheid. Het resultaat: Het Bevlogenheidsalfabet. Een prachtig boek met een uiterst korte doorlooptijd.

Het Freelancersalfabet

Freelancers blijven gewild. Reden genoeg voor 5 auteurs om samen de 26 hoofdstukken te vullen. De inhoud is gevarieerd: van tips tot inspiratie en aantrekkelijke vergezichten.

Meer dan een boek

Uw eigen Alfabetboek op basis van co-creatie: dé manier om samen met anderen snel en goed een professioneel visitekaartje te realiseren. U bent de expert en dit is een uiterst effectieve manier om het aan de wereld te laten zien. Uw eigen Alfabetboek is:

De manier om te laten zien dat u goed bent in uw vak
Een ‘tool’ voor uw acquisitie en relatiemanagement (gericht weggeven)
De perfecte inhoudelijke profilering van uzelf en/of uw organisatie
Een kwalitatief cadeau om mee te geven aan bezoekers van uw symposium of congres
Een inhoudelijk welkomstcadeau voor nieuwe klanten
Het perfecte premium voor uw direct mail
Kwalitatieve content voor een aantrekkelijke prijs

Spring in het diepe samen met anderen

In 8 stappen naar uw ‘eigen’ Alfabetboek

Hoe werkt het

U springt in het diepe. Samen met uw vakgenoten en/of andere betrokkenen concentreert u zich op het schrijven van een Alfabetboek over een specifiek thema. De Alfabetboeken begeleidt uw sprong: u gaat in 8 stappen van een idee naar een eigen Alfabetboek. De Alfabetboeken zorgt ervoor dat elke stap snel en soepel wordt gezet. De 8 stappen voor u op een rij.

 

Idee

U gaat aan de slag met uw onderwerp. U kijkt samen met ons naar de inhoud, de doelgroepen en mogelijke sponsors. Tijdens de brainstormsessie(s) wordt steeds duidelijker wat u met uw boek wilt bereiken. U maakt keuzes: u bent klaar voor de sprong.

Team

Het auteursteam wordt samengesteld: wie gaat over welke onderwerpen schrijven en door wie worden de andere rollen ingevuld. Ook wordt duidelijk wie er vanuit De Alfabetboeken aan uw team wordt toegevoegd.

Route

Aangezien De Alfabetboeken al verschillende tochten heeft gemaakt, wordt de meest effectieve route voor u uitgestippeld. Natuurlijk op basis van uw wensen en inclusief routekaart, reisschema en tussenstops.

Schrijven

U gaat nu vaart maken. Iedereen weet wat de bedoeling is en de schrijvers zijn aan het werk. Vanuit De Alfabetboeken krijgen zij tips en advies. Vele pennen maken ligt werk en dus vordert het concept snel.

Redigeren

De auteurs lezen en geven feedback op elkaars hoofdstukken. Om koers te houden voert De Alfabetboeken de redactie: van grammatica en stijl tot en met de inhoud. Uiteraard in overleg met de auteurs.

Vormgeven

Hoe uw Alfabetboek er uit gaat zien? Dat bepaalt u samen met De Alfabetboeken. U kunt een eigen vormgever inschakelen of u maakt gebruik van vormgevers uit ons netwerk. Samen zorgen wij voor een mooi Alfabetboek.

Produceren

Afhankelijk van de oplage en omvang wordt de juiste leveranciers geselecteerd. Het gehele proces wordt door De Alfabetboeken begeleid. Uw idee haalt de eindstreep: uw boek is gereed.

Communiceren

Afhankelijk van uw wensen en doelstellingen kunt u ons inschakelen voor de communicatie rond uw boek. Van praktisch advies tot en met het organiseren van een boeklancering of de inzet van gamification. Van het opzetten van een tijdelijke community tot promotie via ons Inspiratieplatform Inverbinding.works met een maandelijks bereik van minimaal 10.000 bezoekers (2016).

Snelkooksessie

Een uur volledig anders kijken naar de mogelijkheden van een uniek Alfabetboek voor uw onderneming? Neem dan contact op voor een snelkooksessie.

Stuur een mail

snelkooksessie
×

Log in