team

DE Alfabetboeken

You'll never walk alone

De Alfabetboeken is een idee dat is uitgebroed door Richard van der Lee en Pieter Taffijn. Gedreven ondernemers met een passie voor schrijven, co-creatie en verbinden. Hieronder een korte introductie ...

Richard foto

Richard van der Lee

Ik ben getrouwd en vader van drie zeer inspirerende dochters. De jongedames zorgen geregeld voor creatieve invallen die wij daarna met plezier gebruiken bij De Alfabetboeken, zoals Het KLEINTJE Schoolalfabet :-). 

Ik heb zakelijk in diverse adviserende en leidinggevende rollen ervaring opgedaan in het bedrijfsleven en kan hierbij, op het gebied van studie, gebruik maken van een bedrijfskundige achtergrond. Ik ben voor opdrachtgevers beschikbaar als organisatie-adviseur en communitybuilder onder de naam The CommunityMakers en dit kan ik aanvullen met mijn expertise als gecertificeerd Facilitator & Workshopdesigner LEGO® SERIOUS PLAY®.

Los hiervan geef ik workshops en gastcolleges, benut ik met veel plezier mijn schrijverstalenten als (ghost)blogger voor opdrachtgevers en diverse platforms en ben ik bedenker van creatieve concepten om mensen en organisaties met elkaar te verbinden. Een voorbeeld van een verbindend concept is het goed het bezochte inspiratieplatform Inverbinding.works, dat vanaf september 2016 een onderdeel is van De Alfabetboeken. Dit alles doe ik met veel plezier en op basis van de volgende gedachte: Verandering begint met delen.

Richard is binnen het team van De Alfabetboeken verantwoordelijk voor het begeleiden van schrijfteams, relatiebeheer, community management en de ontwikkeling van nieuwe titels.

mail +31 (6) 55347562 LinkedIn

'Verandering begint met delen'

Pieter Avatar

Pieter Taffijn

Ik begon na de HBS mijn loopbaan in het bedrijfsleven als partner bij een Amsterdams marketingbureau en schreef voor bladen in het binnen- en buitenland over uiteenlopende onderwerpen. Na enige tijd heb ik de overstap gemaakt naar naar een regionaal dagblad. Hier heb ik rollen vervuld als journalist, chef regioredactie, opinieredacteur en commentator. Tegenwoordig ben ik actief als tekstschrijver en als redacteur van magazines. Het meeschrijven aan Alfabetboeken is, los van mijn andere taken binnen het bedrijf, een voor de hand liggende keus: schrijven zit mij in het bloed. Mijn motto is: Wie voor een dubbeltje is geboren, wordt met enige inspanning en het gebruikmaken van talent meer dan een kwartje.

Pieter is binnen het team van De Alfabetboeken verantwoordelijk voor de opmaak en (eind)redactie, het begeleiden van individuele auteurs, contacten met leveranciers en de ontwikkeling van nieuwe titels.

mail +31 (6) 53888580 LinkedIn

'Wie voor een dubbeltje is geboren, wordt met enige inspanning en het gebruikmaken van talent meer dan een kwartje.'

Femke

Femke Westra

Ik ben in 1975 geboren in een klein dorpje nabij Amsterdam en inmiddels getrouwd en moeder van een zoon.  Als opgroeiend kind intrigeerde mij wat mensen bewoog om blij of teleurgesteld te zijn. Ik vroeg mij af of ik met mijn gedrag of door iets aan te bieden hun gemoedstoestand kon veranderen.  En ik ontdekte dat dit inderdaad kon toen ik mijn carrière begon binnen de hotellerie.  Na het volgen van diverse vakinhoudelijke opleidingen in sales, marketing en personeelsmanagement heb ik uiteindelijk gekozen voor het verkoop vak ofwel sales. Want vanuit dit vakgebied maak ik mensen blij door vraag en aanbod samen te brengen.

Vanaf 2011 specialiseer ik mij als ondernemer onder de naam ADENSA in het meedenken, oplossen en uitvoeren van sales-vraagstukken voor ondernemers.  Mijn kracht ligt in oprechte aandacht voor de ander, begrijpen wat die nodig heeft om vervolgens datgene te kunnen bieden waar zij blij van worden.

Femke is binnen het team van De Alfabetboeken verantwoordelijk voor marketing en new busines opportunities.

mail +31 (6) 35006540 LINKEDIN

Ik ben in 1975 geboren in een klein dorpje nabij Amsterdam en inmiddels getrouwd en moeder van een zoon.  Als opgroeiend kind intrigeerde mij wat mensen bewoog om blij of teleurgesteld te zijn. Ik vroeg mij af of ik met mijn gedrag of door iets aan te bieden hun gemoedstoestand kon veranderen.  En ik ontdekte dat dit inderdaad kon toen ik mijn carrière begon binnen de hotellerie.  Na het volgen van diverse vakinhoudelijke opleidingen in sales, marketing en personeelsmanagement heb ik uiteindelijk gekozen voor het verkoop vak ofwel sales. Want vanuit dit vakgebied maak ik mensen blij door vraag en aanbod samen te brengen.

 

Vanaf 2011 specialiseer ik mij als ondernemer onder de naam ADENSA in het meedenken, oplossen en uitvoeren van sales-vraagstukken voor ondernemers.  Mijn kracht ligt in oprechte aandacht voor de ander, begrijpen wat die nodig heeft om vervolgens datgene te kunnen bieden waar zij blij van worden.

 

Femke is binnen het team van De Alfabetboeken verantwoordelijk voor marketing en new busines opportunities.

'Klanten moet je koesteren!'

×

Log in